Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Проф. Божидар Димитров вече е почетен гражданин на Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:26 / 23.06.2011Коментари ()606
© Burgas24.bg
Интегриран воден проект за водоснабдяване и канализация ще бъде реализиран на територията на бургаския квартал Горно Езерово решиха с мнозинство от 45 гласа съветниците. С 29 гласа "за", "против" - 2 и "въздържали се"- 4 общинските съветници удостоиха със званието "Почетен гражданин на Бургас" историка проф. Божидар Димитров.

Той е автор на книгата "История на Бургас", която е издадена пред 2010 г. С поименно гласуване съветниците дадоха разрешение на Община Бургас за прехвърли безвъзмездно на църковното настоятелство при храм "Свети Дух" в село Маринка общински терен от 2 860 кв. метра. Бързо без дебати съветниците решиха гимназията по дървообработване от държавна да мине на общинска издръжка. Също без дебати беше одобрена докладната на кмета Димитър Ников да бъде намален броя на персонала на дома "А.Г.Коджакафалията" от 37 на 20 щатни бройки, считано от първи юли, заради намаляване роя на децата, които се обгрижват там.

Съветниците отпуснаха 50 00 лева финансова помощ на автомобилен спортен клуб "Вромос", Клубовете по вдига
е на тежести "Черноморец" и "Нафтекс", клуба по бокс "Победа-Черноморец" атлетически клуб "Бургас 98" и клубовете по свободна и класическа борба "Черноморец". С тези средства ще бъдат покрити разходите и направените задължения клубовете за издръжката тренировъчната база.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Prof-Bozhidar-Dimitrov-veche-e-pocheten-grazhdanin-na-Burgas-264804
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.