Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съдят бивш кмет на Приморско за престъпление по служба
Автор: Екип Burgas24.bg 11:39 / 21.06.2011Коментари ()759
©
Бившият кмет на Приморско Димитър Димитров е продавал неправомерно общински имоти в града и село Писменово. По този начин е ощетил общината с 11 116 лв. Сумата представлява разликата между пазарните цени на терените и стойността на имотите продадени съобразно Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с имоти и вещи- общинска собственост или отстъпено право на строеж, приета с през 2002 г.

Според прокуратурата Димитров е превишил правата си и е продал терените без да има одобрението на общинския съвет в Приморско. Сделките касаят 150 кв. метра площ в Писменово и 236 км.м в общинския център и са реализирани при цени на квадрат 8 лв. Малките парцели са продадени през 2004 г. Димитров се е позовал на общинската наредба, която му дава право да се разпорежда с парцели до 100 кв. м, ако са предаваеми по регулация, тоест маломерни и не могат да се използват самостоятелно. Според обвинението в случай не става дума за такива терени.

Защитата на бившия кмет обаче атакува обвинителния акт и поиска да бъде върнато делото в прокурата за отстраняване на неточностите и ясно формулиране на извършеното деяние. Съдът даде едноседмичен срок на прокуратурата за запознаване с възраженията на ответната страна и насрочи ново заседание на 29.06 от 13.30 ч.

Източник: Дарик


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Sudyat-bivsh-kmet-na-Primorsko-za-prestuplenie-po-sluzhba-264146
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.