Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
7 погребения се правят средно на ден в гробищния парк в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:17 / 16.06.2011Коментари ()751
© Burgas24.bg
7 погребения се правят средно на ден в гробищния парк в Бургас. Това каза Магдалена Карастоянова, директор на Обреден комплекс в Бургас. "Всеки ден има погребения. Имали сме и по 17 и по 2 погребения на ден. Средно може да се каже, че има по 7 погребения. Различен е броят на погребенията на ден. Много рядко в годината има ден или два без въобще да има погребения", каза Карастоянова.

Непрекъснато се извършват ремонтни дейности в гробищния парк. "Много неща се направиха. Аз имам план, по който работя. В момента се благоустроява терен, който ще се използва. Предстои изграждане на урнова стена. Чакаме строително решение от община Бургас. Изградихме една алея в един много проблемен участък, която в момента е на етап бордюри и чакъл и предстои нейното асфалтиране. До края на месеца най-вероятно ще бъде асфалтирана", обясни Карастоянова. По думите й постоянно се разкриват нови парцели за погребения.

" Всеки ден имаме погребения и няма как да не се увеличи площта на гробищния парк. Разкриваме непрекъснато нови парцели за погребения. В смисъл когато се изчерпи капацитетът на единия, веднага се разкрива нов", добави директорът. Не може да се каже и средната възраст на починалите хора.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/7-pogrebeniya-se-pravyat-sredno-na-den-v-grobishtniya-park-v-Burgas-263020
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.