Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Антимафиоти прекратиха незаконно разпространяване на луксозни стоки
Автор: Екип Burgas24.bg 11:06 / 16.06.2011Коментари ()653
Пиратско съхраняване и разпространение на луксозни стоки,, означени със запазени търговски марки бе пресечено при съвместна операция на антимафиоти от сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" - ГДБОП и служители от териториалното звено за борба с организираната престъпност в Бургас.

При мащабната операция в областния град, в Несебър и в курорта Слънчев бряг са открити аркитули от реномираните марки" Долче и Габана, "Версаче", "Луи Вюитон", "Лакост", "Поло", "Джи Стар", "Армани", "Дизел", "Фере", "Диор", "Прада", "Есприт", "Томи Хилфигър", "Адидас", "Пума",,"Рийбок" и др. С акцията е пресечена и предотвратена престъпна дейност за разпространяване на стоките без съгласието на правоносителите.

В хода на разследването е изяснено, че незаконната търговия е осъществявана от няколко години, като фирмите са изградили мрежи за нелегално зареждане и продажба на ментетата, предимно внос от Турция на територията на цялата страна.

В складове и търговски помещения, стопанисвани от фирмите, антимафиотите открили и иззели маркова конфекция, колани, чанти, спортни артикули - общо 15 000 от 20 световни марки.
Нанесените щети на правоносителите са за над 3 млн. лв.
Срещу собствениците на фирмите са образувани досъдебни производства по чл. 172 Б от НК за престъпления срещу интелектуалната и индустриална собственост, за които се предвижда наказание "лишаване от свобода" до 4г.
Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР за ограничаване на интелектуалното пиратство и Плана за действие, приет от Съвета за защита на интелектуалната собственост към министъра на културата.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Antimafioti-prekratiha-nezakonno-razprostranyavane-na-luksozni-stoki-262978
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.