Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нов клуб, част от световно движение бе създаден през уикенда в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:41 / 13.06.2011Коментари ()654
© Burgas24.bg
Нов клуб, част от световното движение "Лайънс Интернешънъл" бе създаден през изминалия уикенд в Бургас. На бляскава церемония в популярно заведение се проведе официалното приемане на Клуб "Виа Понтика" в редиците на световната организация. За да даде официален старт на дейността на клуба лично присъства националния Дистрикт-управител Стефан Христов, както и над стотина гости, между които членове на Лайънс Клубовете от цялата страна, местни политици и обществени лица.

Вечерта премина под каузата "Подари дом за надежда на малките деца" и бяха събирани дарения за децата от защитено жилище в гр. Средец и закупуването на техника и необходими за тях материали, който гостите щедро подкрепиха. Тържествената церемония бе съпроводена с поздравителни адреси от световната централа на Лайънс и под музиката на народната певица Росица Станкова.

Клубът поставя началото на своята дейност преди близо година, когато 20 последователи на идеята се събират в Бургас и поставят основите на "Виа Понтика". Основната идея на движението в цял свят е членовете да работят в полза на обществото и на нуждаещите се. Мотото "Ние служим" е водещо и за българските лайънисти. Основните програми са превенцията и борбата с очните заболявания, глухотата, диабета, наркоманията, развитието на културата, работата с младите хора и международният младежки обмен, международното сътрудничество и разбирателство, запазването на мира и опазването на околната среда.

Президент на Клуба през настоящата Лайънс година е Мирена Георгиева - млад мениджър, а Вицепрезиденти са Щелян Попов и Тодор Йосифов. "Виа Понтика" има амбиции да развие Лайънс движението в бургаска област, като една от следващите стъпки на клуба е инициативи по даряване на средства, събрани от мероприятия и членски внос на децата от различни домове в Бургаска Област. Дейността на клуба ще продължи вече официално като част от световното Лайънс движение и ще работи съвместно с местните организации и институции в полза на обществото.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nov-klub-chast-ot-svetovno-dvizhenie-be-suzdaden-prez-uikenda-v-Burgas-262096
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.