Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
От ПГМЕЕ стартира кампанията “е- отпадък? Отпадък е!"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:56 / 02.06.2011Коментари ()1624
Бивши и настоящи ученици от
ПГМЕЕ - Бургас:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Кампания "е- отпадък? Отпадък е!" стартира официално от Професионална гимназия по Механоелектротехника и електроника в Бургас. В една от лабораториите на училището се събраха ученици от различни паралелки, които бяха информирани за разделното събиране и оползотворяване на електронни отпадъци. Организатори на кампанията са сдружение "Асоциация за стратегическо управление Делфи", Община Бургас, Национална застъпническа мрежа по управление на електронните отпадъци, фондация "Астика", Младежка доброволческа мрежа.

Акцията премина при изключителен интерес като много от учениците донесоха от домовете си стари батерии и непотребни мобилни апарати, които поставиха в контейнера за е-отпадъци. Доброволците на Младежката доброволческа мрежа раздадоха на своите връстници информационни листовки, предоставени от Екобатери.

Директора на ПГМЕЕ, г-жа Роза Желева получи от г-н Апостол Стойчев, регионален координатор на Националната застъпническа мрежа, сертификат за участие в кампанията. Сертификатът е своебразно признание за дейността на училището. В него е отразено, че учебното заведение притежава контейнер за разделно събиране на батерии, поставен на видно и достъпно място, който се използва по предназначение, а училището провежда активна политика за информиране на учениците. По време на събитието сертификат за участие в кампанията получи и представител на ОУ "Найден Геров" - Бургас.

В края на 2010 г. Община Бургас е осигурила контейнери за събиране на батерии на всички бургаски училища, но скорошна констатация сочи, че в повечето от тях тези контейнери не се използват по предназначение. Именно за това и стартиралата, в рамките на седмицата "Зелени дни в Бургас", кампания "е отпадък? Отпадък е!" има за цел да насърчи училищните ръководства да развиват "зелено" отношение и поведение сред младите хора, както и да подобрят тяхната осведоменост за правилното съхранение и оползотворяване на електронните отпадъци.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ot-PGMEE-startira-kampaniyata-e-otpaduk-Otpaduk-e-259208
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.