Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Туристическите автобуси в Бургас ще спират максимум за 10 минути при пристигане и тръгване
Автор: Екип Burgas24.bg 10:34 / 02.06.2011Коментари ()882
© Burgas24.bg
Снимка Архив
Със заповед на кмета Димитър Николов бяха определени места за спиране и времеви лимит за престой на туристически автобуси в Бургас. Заповедта се издава всяка година и се определят конкретни места, където могат да спират туристическите автобуси за известно време, след което се отправят към определени паркинги. Това каза Ивелина Стратева, директор на дирекция "Икономика и стопански дейности" в Община Бургас .

По думите й идеята е да се осигури достъп на туристите до исторически забележителности и до началото на туристическите маршрути в града, които са определени от община Бургас, и да не нарушават нормалната работа на превозните средства на градския транспорт. Местата за временен престой на туристическите автобуси са на ул. "Булаир" след пресечката на ул. "Славянска". Там има две автобусни места, където автобусите спират максимум за 10 минути при пристигане и 10 минути при тръгване, след което следва да се отправят към паркинга зад х-л "Приморец" или на паркинга, който се строи зад Трета поликлиника. Другото място е на ул."Иван Вазов" пред ж.п. гарата, на бул."Стефан Стамболов"53.

"Това място се наложи поради факта ,че един от туристическите маршрути завършва на църквата "Иван Рилски". Идеята е туристите да използват пешеходната пътека, да пресекат бул."Стефан Стамболов" и безпрепятствено да се качат на автобуса", поясни Стратева. Следващото място е на ул."Христо Ботев" 30 до ДНА.

"Там също ще е удобно, защото е в непосредствена близост до пл."Тройката"", каза още директорът . Туристическите автобуси ще заплащат такса за паркингите, а самото спиране на определените места ще е безплатно. "Идеята е да ги изведем извън спирките на масовия градски транспорт, защото затрудняват движението, а понякога се затруднява и движението на такситата", добави Стратева. Контролът за спазването на заповедта следят служителите на Областна дирекция "Полиция" и на ДАИ. Ако не се спазва нареждането, автобусите ще бъдат санкционирани по Закона за движение по пътищата. "Заповедта е огласена чрез средствата за масова информация. Предоставена е на вниманието на туроператори и турагенти", каза още директорът.

На въпрос обозначени ли са местата за спиране на автомобили на инвалиди в Бургас и какво се прави с неправилно паркирани коли Стратева отговори, че местата са снабдени с необходимите пътни знаци и маркировка. "Това, което гражданите трябва да направят, е да сигнализират на дежурния в общината или на "Спортни имоти" и превозното средство, което е спяло в нарушение, ще бъде репатрирано", поясни Стратева.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Turisticheskite-avtobusi-v-Burgas-shte-spirat-maksimum-za-10-minuti-pri-pristigane-i-trugvane-259005
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.