Не правете грешката: Тези храни не се съхраняват в хладилник | ||||||
| ||||||
Картофи Ниските температури могат да превърнат нишестето в захар много по-бързо от по-топлите и това не е добра новина за феновете на картофите! Когато съхранявате пъпките си, дръжте ги на хладно и сухо място в кухнята, но не прекалено студено! Независимо дали ги предпочитате варени, пюрирани или печени, картофите се консумират най-добре на стайна температура, така че внимавайте да не ги съхранявате в хладилник.), за да им помогнете да издържат по-дълго и да ги предпазите от твърдост, преди да сте готови за готвене. Банани Бананите определено не виреят на студено в хладилника. Всъщност студът може да ускори процеса на почерняването им! За да извлечете най-доброто от вашите банани, купете ги преди да са напълно узрели и ги оставете да узреят естествено на стайна температура във вашата кухня. И ето бонус: бананите са отлични за вашето кръвно налягане, така че продължете и им се насладете! Цели пъпеши Точно като бананите, пъпешите не се справят добре на студено, тъй като охлаждането може да ускори гниенето им. Когато купувате пъпеш, съхранявайте го на хладно и сухо място - не много студено! Това е идеалното освежаващо лакомство за вкусване в градината! Тъй като пъпешите често са предпочитано място за летни събирания, изкушаващо е да ги държите охладени, но те всъщност издържат по-дълго на стайна температура. Ако купувате цял пъпеш, вероятно се подготвяте за забавно прекарване с приятели, така че не забравяйте да го нарежете и да му се насладите бързо, преди да е изсъхнал. Босилек Босилекът е задължителна билка за всяка кухня, добавяйки уникален вкус, за да издигнете вашите ястия. За да запазите босилека си свеж, съхранявайте го в малко вода и го дръжте на сянка, а не в хладилника. Въпреки това е важно да го съхранявате при температура от поне 4°C — всичко по-студено може да причини появата на черни петна и да развали вкуса му. По този начин ще издържи много по-дълго и ще продължи да придава свеж вкус на вашите ястия. Лук Лукът вирее в по-топъл климат и, което е още по-важно, се нуждае от подходяща циркулация на въздуха, за да остане свеж. Независимо дали са нарязани, пържени или цели, третирането им внимателно е от съществено значение. Интересното е, че лукът и картофите не се смесват добре - ако ги държите близо един до друг, може да ускорите процеса на стареене на лука. За да запазите и двете свежи, съхранявайте ги в отделни зони на вашата кухня и най-важното, дръжте ги далеч от хладилника! Кафе Някои хора може да съхраняват кафето си в хладилника, но нека бъдем честни – това просто не е начинът! Вместо това го съхранявайте в херметически затворен контейнер, далеч от слънчева светлина. Кафето се нуждае от правилна циркулация на въздуха и сухи условия, за да остане свежо, а хладилникът го излага само на студен, влажен въздух и миризмите на другите ви храни. Това ще запази вкуса му и ще гарантира, че сутрешната ви напитка е перфектна както винаги, пише actualno.com. |