Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургаски фирми обсъдиха как се оцелява в кризата
Автор: Екип Burgas24.bg 16:54 / 04.05.2011Коментари ()498
Основните проблеми, които споделят фирмите са свитите пазари, намаляване на обема на поръчките, намаляване на печалбата, липса за разработката на нови продукти, това каза за Емилия Василева - търговски директор на LLP Dynamics България. Тя беше един от лекторите на провелия се днес в Бургас семинар, на който бяха представени мерки за оптимизиране на бизнеса.

В него се включиха представители от 30 бургаски фирми. Те са главно от сферата на производството, търговията на едро и дребно и фирми предоставящи услуги. Василева сподели изследване на "Економедия", според което Бургас е на 7 позиция в страната по три критерия - електронно управление, ниво на заплати и размерите на инвестициите.

Целта на семинара е да бъдат споделени добри практики за управление на бизнеса и да бъдат представени инструменти, които фирмите могат да използват за повишаване на своята конкурентноспособност, промяна на бизнес процеси и възможността подобни проекти да бъдат подкрепени от европейски програми.

"Опитваме се да помогнем на бизнеса, споделяйки практики. За да оцелеят фирмите трябва да имат стратегията и визията, как това да се случи и от друга страна подходящия инструмент, за да го реализират", категорична е Василева.

Източник: Дарик



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaski-firmi-obsudiha-kak-se-ocelyava-v-krizata-252122
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.