Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Десетдневка на отворените врати на училищата в Община Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 10:43 / 03.05.2011Коментари ()359
©
Регионален инспекторат по образованието - Бургас, съвместно с Областна управа - Бургас обяви десетдневка на отворените врати в системата на средното образование. Проявата започва от днес и ще продължи до 13 май. В рамките на десетдневката ще "отворят врати" и деветте училища, намиращи се на територията на Община Несебър - едно средно общообразователно училище, една професионална гимназия и седем основни училища. В този период ще бъде осигурен достъп на ученици, учители, родители и граждани, които желаят да се запознаят с възможностите за обучение. Всеки, проявяващ интерес към организацията на образователно-възпитателния процес, ще може да присъства при провеждане на учебни часове и извънкласни дейности.

Десетдневката открива още една възможност за засилване връзката между училището, семейството и гражданското общество. Общественият интерес безспорно ще засили мотивацията на учители и ученици, както и увереността на гражданите, че за подрастващите в Община Несебър са създадени възможности за качествено образование на съвременно ниво.

Общинските училища осъществяват своята дейност в съвременни сгради с модерна и отговаряща на функциите им материално-техническа база. Образователно-възпитателният процес се осъществява от екипи от професионалисти-педагози, чиято непрекъсната професионална квалификация е приоритет както на училищните ръководства, така и на общинската власт.

Десетдневката на отворените врати в системата на средното образование в Община Несебър обхваща:

СОУ "Любен Каравелов" - гр. Несебър
ПГ "Иван Вазов" - Слънчев бряг
ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - гр. Св. Влас
ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - гр. Обзор
ОУ "Васил Левски" - с. Тънково
ОУ "Св. Иван Рилски" - с. Кошарица
ОУ "Г. С. Раковски" - с. Оризаре
ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - с. Равда
ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - с. Гюльовца



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Desetdnevka-na-otvorenite-vrati-na-uchilishtata-v-Obshtina-Nesebur-251604
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.