Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургаските фармацевти ще решават, как и кога да протестират
Автор: Екип Burgas24.bg 13:34 / 29.04.2011Коментари ()708
© Burgas24.bg
На 3 май ще се проведе извънредно заседание на УС на съюза на фармацевтите на което ще се насрочи извънредно общо събрание на цялата колегия, за да чуем самите колеги в един по-широк формат какво предлагат като форма на протест срещу промени в лекарствения закон, които гласува преди Великденските празници МС една от които е нефармацевти да продават в аптеките. Това каза председателят на Регионалния съюз на фармацевтите Христо Бургазлиев.

"Така или иначе на 27 май е предложена дата за национален протест в столицата ако до тогава не се постигнат някакви изменения и промени, и отмяна на това което е прието. Иначе в регионалните структури в цялата страна ще изразява своето мнение и своя протест. В Бургас предполагам ние ще го направим седмицата след 9 май", каза Бургазлиев.

Той не се ангажира с конкретна дата, но бе категоричен под някаква форма протест ще има. "Ние протестираме интелигентно. Може за няколко часа или поетапно да бъдат затворени аптеки, или пък ще има някакъв стикер, но хората няма да останат без животоспасяващи и скъпоструващи медикаменти. Протеста не е отправен към хората, съответно и те няма да пострадат", добави той. По думите му протеста е задължителен след като от бранша не са били поканени на масата за разговори.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaskite-farmacevti-shte-reshavat-kak-i-koga-da-protestirat-250620
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.