Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Държавата поема приоритетно грижата за опазване на Стария Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 11:56 / 06.04.2011Коментари ()633
На среща ще бъдат обсъждани значими въпроси, свързани с опазването на културното наследство на територията на Стария Несебър. На нея ще присъстват висши представители на Министерството на културата, Върховна касационна прокуратура, МВР, Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН), ДНСК и Община Несебър.

Пресконференцията ще се проведе на 7 април 2011 г., четвъртък, от 15.00 часа в гр. Несебър - зала "Мелсас". След приключването й ще бъде проведена среща с обществеността в Конферентен център "Несебър" от 17.00 часа.

За срещата до момента е заявено участие от Заместник- министъра на културата Тодор Чобанов, директора на НИНКН арх. Йорданка Кандулкова, Прокурор Николай Соларов - Върховна касационна прокуратура /ВКП/, директора на Главна Дирекция Криминална Полиция /ГДКП/ Ангел Антонов. Община Несебър ще се представлява от кмета на града Николай Димитров, председателя на Общинския съвет Благой Филипов и главния архитект Валентин Димов.

Основно ще се дискутира бъдещия план за управление на "Старинен Несебър", режима на стопански и рекламни дейности в архитектурно-историческия резерват, както и проблемите с незаконното строителство през годините в Стария град.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Durzhavata-poema-prioritetno-grizhata-za-opazvane-na-Stariya-Nesebur-244257
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.