Джелато дни в рамите на ФУДТЕХ 2025 | ||||||
| ||||||
На 18 февруари посетителите ще се потопят в историята и тънкостите на приготвянето на истинско италианско джелато. Ще има демонстрации от известни шеф-готвачи, които ще разкрият тайната на перфектния сладолед и ще представят иновативни вкусове в т.нар. Pop-up Музей на Джелатото. На 19 февруари предстои джелато състезанието "Sustainable Scoops“. То ще събере талантливи производители, които ще създадат джелато с местен вкус. Те ще представят своите рецепти пред експертно жури и посетители, които не само ще дегустират, но и ще гласуват за най-доброто предложение. Излъченият победител ще получи възможността за участие във финалното състезание на проекта в Лонгароне Фиере, Италия. Двудневното сладоледено пътешествие, изпълнено с аромати, демонстрации и състезания, ще се проведе във фоайето на Палата 8 (вход към Палата 11). Близо 30% ръст на изложителите в 29-о издание на ФУДТЕХ отчитат към момента от Международен панаир Пловдив. Форумът непрекъснато се развива и бележи възходящ тренд през последните години. Традиционно привлича огромна аудитория от професионалисти, експерти, ресторантьори, търговци и любители на добрата храна. Отличава се с богат асортимент, покриващ цялата гама от храни и напитки, както и технологии за тяхното производство. От 18 до 22 февруари ФУДТЕХ 2025 ще изкуши едновременно ценителите на гурме деликатеси от различни краища на света и почитателите на автентични български продукти. Тази година специализираната изложба е разположена в три палати - Градът на вино и деликатесите обхваща Палата 8 и част от Палата 7, а технологичната зона е отново в Палата 11. |