Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съществуват редица начини да режем кромид лук без да люти прекалено на очите ни
Автор: Екип Burgas24.bg 14:16 / 04.02.2025Коментари ()462
©
Съществуват редица начини да режем кромид лук без да люти прекалено на очите ни. Според едни течаща студена вода край нас помага, други пък просто слагат очила или дори скиорска маска и хващат ножа.

Каквото и да правим при рязането обаче, острият вкус на лука остава, когато го консумираме суров. Любителите кулинари обаче са открили начин той да бъде омекотен, като зеленчукът остане все така хрупкав, пишат The Kitchn, цитиран от lifestyle.bg. Необходима ни е купа с ледена вода. Поставяме нарязаните кръгчета лук, в нея и ги оставяме за 5-10 минути.

Така ензимът, който предизвиква лютия вкус, отслабва действието си и се сдобиваме с лук, който не е с толкова остър вкус.

Трикът с ледената вода работи за всякакъв вид лук, но особено за червен, бял и жълт, които често се консумират в сурова форма. След специфичната студена "обработка" спокойно можем да ги ползваме в салати и сандвичи без да се притесняваме.


Още новини от Любопитни новини:
Ще става майка!
12:18 / 05.02.2025
Лошо му се пише
11:10 / 05.02.2025

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Sushtestvuvat-redica-nachini-da-rezhem-kromid-luk-bez-da-lyuti-prekaleno-na-ochite-ni-2436766
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.