Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кръгла маса по проблеми на публичните комуникации се проведе в БСУ
Автор: Екип Burgas24.bg 12:20 / 31.03.2011Коментари ()887
© Burgas24.bg
Бивши и настоящи студенти от
Бургаски свободен университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Кръгла маса по проблеми на публичните комуникации в региона се проведе в БСУ. Първото по рода си събитие събра преподаватели и студенти, журналисти, пиар специалисти и други дейци от сферата на обществените комуникации. Кръглата маса е част от програмата по повод 20-годишния юбилей на университета, а нейното провеждане стана възможно благодарение на активното участие на Дружеството на журналистите и кореспондентите в Бургас.

Форумът бе открит от декана на Центъра по хуманитарни науки доцент Евелина Динева. Тя оповести решението на Националната агенция по оценяване и акредитация при Министерския съвет от този месец, в което се дава най-висока оценка на обучението по специалностите "Журналистика" и "Връзки с обществеността" в БСУ и се легитимира тяхното съществуване за максималния следващ 6-годишен срок. Доцент Динева отбеляза, че поредната успешна акредитация е признание за работата на преподавателите и студентите, но и заслуга на съпричастната към университета медийна общественост. Със слово на благодарност и покана за инициативност и сътрудничество между университета, работодателите и бизнеса, медийните и пиар организациите от региона се обърна към присъстващите ректорът на БСУ професор Васил Янков.

Професор Галя Христозова представи книгата "Читателски рефлексии на вестникарския език", която е част от изследването на тема "Етнопсихолингвистични и социолингвистични аспекти на медийния език на вестниците в България", финансиран от фонд Научни изследвания на МОМН.

Дискусията бе предхождана от демонстрация на специално изработена карта на медиите в Бургаския регион, с която се онагледява покритието на региона с комуникационни услуги. На участниците бе предоставен справочник за медиите и пиар агенциите, който дава отговор на въпроса "Кой кой е в комуникационния бизнес?"

Дебатът бе свързан с обществения престиж на разискваните професии, с етиката, значението на професионалните стандарти, саморегулацията и други. Специален акцент бе поставен върху добрите практики и ползите от развитието на комуникацията между Центъра за хуманитарни науки и потребителите на кадри. Коментирани бяха въпросите свързани с професионалната и моралната компетентност на журналистите и пиарите, с кризата на доверието в медиите, връзката политика - медии, саморегулация на пиара и журналистиката и други.

В рамките на срещата се обмениха разнообразни гледни точки, наблюдения и опит, идеи и намерения, постави се начало на нови контакти и проекти. Очерта се широко поле на сътрудничество и партньорство между Центъра по хуманитарни науки организациите и дейците от областта на публичните комуникации. В центъра на общите ангажименти и действия и занапред ще стоят подготовката и възпитанието на младите журналисти и пиари, иновациите и практически опит, квалификацията на работещите в медиите и пиар агенциите.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Krugla-masa-po-problemi-na-publichnite-komunikacii-se-provede-v-BSU-242522
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.