Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Няма желаещи наематели за плажовете в Бургаско
Автор: Екип Burgas24.bg 15:10 / 19.03.2011Коментари ()1859
© Burgas24.bg
Нямало е никакви желаещи за плажовете "Поморие", "Сарафово- юг", централен бургаски плаж, Крайморие- север" и "Крайморие-юг", морски плаж "Алепу", морски плаж къмпинг " Делфин" чиито търг за отдаването им под наем с 50% по-ниска цена бе в сряда. Областният управител Константин Гребенаров каза, че до някъде това е било очаквано, защото това е процедура, която се провежда от миналата година.

"Плажовете, които бяха атрактивни се взеха и останаха тези. От тук нататък ще информираме МРРБ за по нататъшни действия, но ние всъщност процедурата я знаем. В началото на сезона, а не както миналата година по средата, ще имаме готовност и тези плажове ще бъдат обезопасени и ще се обявят за неохраняеми. Това е нормална процедура, която се следва", каза областният управител. В процедура по отдаване под наем са и четири плажа, които са предоставени от МРРБ.

За разлика от другите обаче за тях има голям интерес от страна на бъдещи наематели. Това са морски плаж "Река Вая" , морски плаж "Обзор-юг", "Обзор-детски лагер" и "Несебър - изток". По думите на Гребенаров, освен тези плажове има още 3-4, на които договорите изтичат. "Чакаме указания от МРРБ дали и за тях предварително да обявим процедура, за да не се получи по средата на летния сезон един наемател да напуска и да търсим друг, и в разгара на лятото те да останат без стопани", допълни Гребенаров.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Nyama-zhelaeshti-naemateli-za-plazhovete-v-Burgasko-239171
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.