Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургаските пътни полицаи получиха 20 медицински чанти като дарение
Автор: Екип Burgas24.bg 11:08 / 16.03.2011Коментари ()828
Дарение от 20 чанти по първа долекарска помощ, с които да се оборудват колите на бургаските пътни полицаи получи Началникът на сектор «Пътна полиция» - Бургас - главен инспектор Желю Танев. Дарението бе подсигурено от Директора на секретариата на Областния съвет на БЧК Бургас - г-жа Виолета Радева. В оборудването на чантите са включени: превързочни материали, лекарствени средства, подръчни уреди за оказване на долекарска помощ, както и наръчник с основните правила за първа помощ в рискови ситуации.

С чантите ще бъде попълнено техническото оборудване на колите на пътните полицаи от Бургас и региона, които в повечето случаи първи се озовават на сигналите за тежки пътни инциденти с пострадали или загинали граждани.
Дарението на БЧК Бургас е продължение на теоретичния курс по първа долекарска помощ, стартирал със служители на «Охранителна полиция» към ОДМВР Бургас, по който са обучени близо 350 униформени полицаи, не само от Бургас - град, но и от областта. В курса са залегнали основни знания за оказване на първа долекарска помощ в различни кризисни ситуации, като изрично е наблегнато на видовете наранявания, реакциите при кръвоспиране, разпознаване на здравословното състояние и възможностите за оказване на животоспасяващи интервенции преди пристигането на медицински екипи. Особен интерес сред обучаваните предизвикаха демонстрациите с манекен, на който бе приложен сърдечен масаж и обдишване по различни методи.
Отличното взаимодействие между сектор «Пътна полиция» и бургаската секция на БЧК се развива и на друга основа, свързана с популяризиране на инициативата «Ползвай колан!Спасява живот» / за използване на предпазни колани на всички седалки и системите за превозване на деца в автомобилите/. Доброволци от младежката организация на БЧК / Оля, 17 годишна от Английската езикова гимназия, Симона, 16 годишна от Природо-математическата гимназия и двамата заместник-областни координатори на БМЧК - Стефан, 19 годишен от Механотехникума и Мартин, 18 годишен от СОУ «Димчо Дебелянов»/ съвместно със служители на КАТ - Бургас поощряваха през вчерашния ден употребата на обезопасителни седалки за превозване на деца, като подаряваха играчки на всеки водач на автомобил, ползващ такива седалки.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaskite-putni-policai-poluchiha-20-medicinski-chanti-kato-darenie-238013
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.