Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Созопол залага в бюджета си сериозна сума за реставрацията на крепостната стена
Автор: Екип Burgas24.bg 09:07 / 11.03.2011Коментари ()371
© Burgas24.bg
Община Созопол ще заложи в бюджета си сериозна сума за реставрацията на крепостната стена в Стария град. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Ден след като Созопол бе награден за първото място в класацията "Чудесата на България" площадката пред сградата на общината почерня от хора, съобщиха от пресцентъра на общината. Жителите на града бяха дошли да посрещнат кмета на община Созопол Панайот Рейзи, който носеше чек за 1 000 000 лева. Още с пристигането кметът показа чека и го вдигна високо, за да го видят всички присъстващи. Ръкопляскания и овации, поздравление и пожелания за още успехи в името на Созопол съпровождаха кмета Рейзи до входа на общината, където той направи изявление към своите съграждани.

"Изключително се вълнувам, защото мисля, че това е един от прекрасните моменти, в които всеки от нас се чувства горд, че е жител на Созопол. Искам да заявя, че този чек, тази награда и признание за Созопол се дължи на всички вас, които гласувахте и на всички, които подкрепиха идеята и желанието на Созопол да бъде пръв със своите исторически и археологически паметници. Благодаря на младите хора в Созопол, които бяха най-активни в гласуването и със своя вот допринесоха за челната позиция на нашия град. Созопол има 2 620 години история, но най-ценното сте вие, неговите жители"- заяви кметът Панайот Рейзи в обръщението си към своите съграждани и благодари на премиера Бойко Борисов и на правителството, които въпреки кризата намират средства за подпомагане на туризма.

Думите на кмета бяха посрещнати с бурни аплодисменти и въодушевени от наградата и признанието, което получи Созопол хората се хванаха на дълго хоро. Кметът почерпи всички с отбрано вино, приготвено специално за 2620-годишния юбилей на Созопол и се хвана на хорото със своите съграждани. Вдигнаха се много наздравици с пожелание за още успехи на Созопол, а музиката и витите хора продължиха до късно.

Милионът, отпуснат от правителството, ще бъде вложен в реализиране на проект за реставрация, консервация и социализация на Западната крепостна стена. Целият проект е на стойност около 2,5 млн., като за цялостното му изпълнение община Созопол ще разчита още на държавна финансова подкрепа, а самата тя ще заложи сериозна сума в следващия си бюджет. Общината има готовност да започне реализацията му веднага щом бъдат преведени парите.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Obshtina-Sozopol-zalaga-v-byudzheta-si-seriozna-suma-za-restavraciyata-na-krepostnata-stena-236502
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.