Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Засилени проверки за качеството на храните текат по празниците
Автор: Екип Burgas24.bg 17:15 / 03.03.2011Коментари ()546
© Burgas24.bg
Започнали са засилените проверки, разпоредени през празничните дни, за качеството на храните в търговската мрежа, заяви пред БНР директорът на Агенцията по безопасност на храните Йордан Войнов. "Има разпоредени екипи, които проверяват търговската мрежа - това са хранителните магазини, ресторантите, съответно и пазарите, и засилено присъствие в зимните курорти.

В последно време гражданите са много активни, за което благодарим. Те ни насочват къде има проблеми. Ние сме обявили дежурни телефони, има дежурна лаборатория в София за изследване на храните, има дежурни на борсата в Слатина, очаква се да има и внос на плодове и зеленчуци.", каза Войнов.

Проверки в магазинната мрежа и складовете на доставчиците се извършват постоянно, но предвид на по-голямото очаквано потребление през почивните дни, ще бъде увеличен интензитетът им, поясняват от Българската агенция по безопасност на храните.

Много търговци правят опити да пласират именно в такива празнични дни некачествени или негодни за консумация стоки с изтекъл срок, което и налага по-масови проверки. В агенцията вече има подадени множество сигнали за нарушения на хигиенни и санитарни норми.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Zasileni-proverki-za-kachestvoto-na-hranite-tekat-po-praznicite-234724
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.