Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пролетно ревю ще предствят дизайнери и манекени от училище "Йордан Йовков"
Автор: Екип Burgas24.bg 12:43 / 25.02.2011Коментари ()991
©
Чар и стил, професионални умения и елегантност ще покажат със своята колекция младите дизайнери от СОУ "Йордан Йовков" - Бургас. На Първи март от 15 ч. в зала №1 в Младежкия културен център в града ще отвори врати за всички, които искат да присъстват на традиционното пролетно ревю, подготвено от възпитаниците на професионалните паралелки в специалност "Моделиране и конструиране на облекло от текстил" в бургаското школо. Всяка година, в навечерието на пролетта ,младите дизайнери представят своите нови модни виждания с проектираните и изработените от тях модели. Учениците са и в ролята на манекени - дефилират и със завиден професионализъм и самочувствие представят облеклата си.

Тази година ревюто ще включва три направления - ежедневни младежки облекла в елегантен стил; официални тоалети; бутикови етномодели. Облеклата от третия раздел са отличени с втора награда на дефилето на младите дизайнери от страната в Стара Загора. На модния подиум ще се качи и Теодора Лазарова от ХІ клас, донесла на България и училището специалната награда от Международния фестивал за дизайн на младежко облекло в гр. Серадзе - Полша. Специален акцент в спектакъла е представяне на ученическите униформи - проектирани и изработени от учениците по спечелен от училището проект за "Ритуализация на училищния живот" на МОМН.

На ревюто са поканени ученици от седми и осми клас на всички бургаски училища и така училище "Йордан Йовков" популяризира интересните и атрактивни специалности в гимназиалния етап на обучение. Завършилите тук ученици получават освен диплома за средно образование и професионална диплома, след положен държавен изпит по усвоената професия. Това им дава възможност веднага да намерят реализация по придобитите специалности.
Новото тази година е обявеният прием след завършен седми клас, с изпит за проверка на способностите по изобразително изкуство. За всички желаещи да се подготвят за изпита, ръководството на училището предлага безплатен курс през пролетната ваканция, воден от висококвалифицирани специалисти.

Ако в заснежения през последните дни Бургас пролетта ви изглежда далечна, възпитаниците на училище "Йовков" ще се постараят със своя спектакъл да я направят осезаема и за пореден път да докажат таланта си.




Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Proletno-revyu-shte-predstvyat-dizaineri-i-manekeni-ot-uchilishte-Iordan-Iovkov-233070
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.