Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Какви са ползи за здравето от авокадото
©
Една от най-мощните суперхрани е авокадото. То е добър източник на здравословни мазнини, антиоксиданти, които се борят с болестите и почти всички витамини и минерали. Тези, които редовно ядат авокадо, консумират повече фибри, калий, магнезий и витамини Е и К, отколкото другите, които не ядат.

Авокадото е богато и на минерали. Този плод съдържа над 20 процента от дневната доза магнезий, минерал, необходим за химичните и структурни реакции в човешкото тяло, и близо 30 процента от дневната норма на калий. Ето девет начина да използвате авокадо в ежедневните си ястия и закуски, заедно с техните предимства за здравето.

Помага при управление на телесното тегло

Противно на мита, че яденето на мазнини води до наддаване на тегло, включването на здравословни мазнини във вашата диета може действително да подпомогне загубата на тегло. Мазнините на растителна основа, като тези в авокадото, помагат за намаляване на възпалението и осигуряват антиоксиданти. Редовната консумация на авокадо може да помогне за поддържане на здравословно тегло, без да е необходимо драстично да намалявате калориите.

 

Насърчава здравословното храносмилане

Авокадото влияе положително на чревната микробиота, която се състои от трилиони микроорганизми, които са от съществено значение за храносмилането. Балансираният чревен микробиом не само намалява възпалението, но също така подобрява имунната функция и предпазва от хронични заболявания.

Поддържа здравето на очите

Авокадото е богато на антиоксиданти като лутеин и зеаксантин, които са от решаващо значение за поддържане на остро зрение. Яденето само на едно авокадо дневно в продължение на шест месеца може да повиши нивата на зеаксантин, засилвайки макулния пигмент в очите ви. Здравословните мазнини в авокадото също подобряват усвояването на лутеин, което ги прави по-ефективни от добавките самостоятелно.

Защитава здравето на сърцето

Редовната консумация на авокадо може да подобри липидния ви профил, предлагайки защитни ползи за сърцето ви. Авокадото е богато на калий, който помага за понижаване на кръвното налягане. Балансирането на приема на калий при намаляване на натрия може ефективно да управлява високото кръвно налягане.

Съвети как да се насладите на авокадото

Има безброй вкусни начини да включите авокадо в ястията си, дори в сладки ястия! Обмислете следните опции:

- Добавете резени към плодови такоси за кремообразна текстура.

- Смесете ги в шоколадов пудинг или плодови смутита за богато, питателно лакомство.

- Заменете маслото с авокадо в рецепти за печене, за да създадете влажни, по-здравословни десерти.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Kakvi-sa-polzi-za-zdraveto-ot-avokadoto-2314336
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.