Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Moщен взрив на склад с боеприпаси на "Хизбула" беше сбъркан със земетресение
Автор: Екип Burgas24.bg 17:13 / 26.10.2024Коментари ()277
© БГНЕС
Израелските въоръжени сили извършиха днес контролирана детонация на подземен склад за боеприпаси на ливанското шиитско движение "Хизбула“ в южната част на Ливан, в резултат на което сеизмолозите по погрешка съобщиха за земетресение в Северен Израел.

Геоложкият институт на Израел потвърди, че мощната експлозия е заблудила Израелската гражданска отбрана, която погрешно е съобщила за земетресение, обяви електронният сайт на в. "Йедиот Ахронот“.

"Системата за предупреждение идентифицира експлозията като земетресение“, съобщи институтът.

Израелските медии съобщиха, че съобщението е стреснало много местни жители в северната част на Израел, намиращи се под напрежение след месеци предупреждения за ракетни удари в региона, извършвани от "Хизбула“, информира БТА.

Подобни съобщения пристигнаха и от хората, останали в ливанските селища край израелската граница. Жител на южния ливански град Мардж Аюн заяви, че леглата в дома му са се разтресли, а лампите са се разлюлели.


Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Moshten-vzriv-na-sklad-s-boepripasi-na-Hizbula-beshe-sburkan-sus-zemetresenie-2313249
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.