Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Царево откриха монумент в памет на д-р Йорданова
©
На 5 септември 2023 г. водното бедствие в община Царево доведе до загубата на четири живота, включително на д-р Даниела Йорданова и нейната майка – съдия Мария Москова. В памет на отдадения ветеринарен лекар и обичан член на общността, бе открит барелеф, дело на скулптора Живко Дончев, изобразяващ д-р Йорданова с едно от кучетата, които е опитала да спаси. Той ще служи като символ на нейната безкористна любов към животните и отдаденост на професията.

Инициативата за паметника е организирана от колегите и състуденти на д-р Йорданова – д-р Моника Филипова, д-р Михаела Манолова и д-р Никол Тотева. Проектът бе финансово подкрепен от Българския ветеринарен съюз и редица дарители, включително проф. д-р Добри Ярков, ректор на Тракийския университет в Стара Загора. На паметната плоча са поставени надписи с имената на основните дарители и цитат: “Ангелът на животните – "Има хора, които плачат за животните. А има и други с по-висша любов. Те плачат заедно с животните.“

На церемонията по откриването присъстваха кметът на Царево – Марин Киров, зам.-кметът Денис Диханов, председателят на общинския съвет Таня Янчева и представители на Българския ветеринарен съюз, колеги и близки на д-р Йорданова.

Кметът Марин Киров изрази признателност към организаторите и подчерта значението на този мемориал, който ще бъде вдъхновение за всички, припомняйки за усилията на д-р Йорданова и съдия Москова да създадат място за бездомни животни в града, идея, която общината планира да продължи.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/V-Carevo-otkriha-monument-v-pamet-na-d-r-Iordanova-2313243
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.