Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изборът на вкусна краставица може да бъде трудна задача
©
Купуването на краставици може да бъде трудна задача, ако не знаете как да ги изберете правилно. Има четири доказани лайфхака как да си набавите тези вкусни зеленчуци.

Първата стъпка е да обърнете внимание на цвета на краставицата. Цветът на зеленчука трябва да е тъмнозелен до изумрудено зелен, допустими са и други нюанси, ако търсите нестандартен, специален сорт, като например бидиго лунго (бели краставици). Също така е важно кората на краставицата да не е много лъскава.

Вторият етап от избора на краставици е изследване на повърхността. Корите трябва да са без вдлъбнатини, пукнатини и петна. Не се допуска наличието на слуз, плака и плесен върху повърхността на зеленчука, пише jenata.bg. В този случай краставицата може да бъде гладка или пъпчива.

Един от лайфхакове при избора на краставица е изборът на размера на плода. Дългите и гладки са по-подходящи за салати, тъй като е по-малко вероятно да станат горчиви, а за консервиране - къси и с игли.

Четвъртият начин за избор на краставици е да погледнете дръжката на краставицата, ако има такава, това означава, че реколтата е събрана внимателно. Освен това дръжката предпазва плода от проникване на микроби и мръсотия в него. Имайте предвид, че на това място зеленчукът трябва да е еластичен и твърд.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Izborut-na-vkusna-krastavica-mozhe-da-bude-trudna-zadacha-2313044
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.