Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Все повече плащаме за продуктите, които побираме в малката си потребителска кошница
©
България продължава да е с най-ниското ниво на заплащане сред останалите държави членки на ЕС. Това стана ясно на пресконференция на КНСБ. 

Ръстът на цените за малката потребителска кошница, в която са включени 20 основни жизненоважни стоки показва нарастване за едногодишен период от 2,2 %.

Наблюдава се задържане на цените при някои стокови продукти, дори лек спад, но като цяло остават на високи нива. Повече от половината работещите се осигуряват на по-нисък доход от заплатата за издръжка 62%, на лицата намаляват в резултат на повишението на доходите.

Все още около 1/3 от наетите лица работят с трудови възнаграждения до 1000лв. България продължава да е с най-ниското ниво на заплащане сред останалите държави членки на ЕС. Затова е необходимо да поддържа темп на прираст на работните заплати, което да гарантира ефективна конвергенция. МРЗ представлява 49.8% от заплата за издръжка, което означава, че не осигурява необходимите разходи за живот.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Vse-poveche-plashtame-za-produktite-koito-pobirame-v-malkata-si-potrebitelska-koshnica-2310575
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.