Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Камион с крави стои с дни между Турция и България
© NOVA
47 крави шест дни стоят между Турция и България, след като и двете страни отказват да ги допуснат на своя територия. Животните са затворени в камион между граничните пунктове "Капитан Андреево" и "Капъкуле" и част от тях са започнали да се разболяват. Две вече са загинали.

Красимир Стоянов е адвокат на румънската фирма, която изпраща кравите към Турция. Той обясни, че животните са с изрядни документи. След като излиза от България, камионът е спрян за законово уредена почивка. Кравите са разтоварени, нахранени и напоени. Турската страна обаче не ги допуска, защото идвали от район с чума. Според документите животните вече са в Турция, а документи за влизане обратно в България няма. Адвокатът призова за хуманно отношение към животните и те да бъдат настанени в хотел за добитък, пише NOVA.

От понеделник Българската агенция за безопасност на храните е уведомена за случая, заяви зам. изпълнителният ѝ директор д-р Валентин Атанасов. "Румъния и Турция трябва да се разберат какво ще се случи с животните, но те не могат да влязат обратно в България", категорични са от БАБХ.


Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Kamion-s-kravistoi-s-dni-mezhdu-Turciya-i-Bulgariya-2310262
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.