Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургаска съдийка се пенсионира
©
Заместник – председателят на Апелативен съд – Бургас съдия Галина Тодорова се пенсионира след повече от 41 години отдадени на правото.

С решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет съдия Тодорова е освободена от заеманата длъжност "заместник на административния ръководител - заместник-председател“ на Апелативен съд – Бургас поради навършване на пенсионна възраст, считано от 21.10.2024 година.

По предложение на председателя на Апелативен съд – Бургас съдия Галина Тодорова е поощрена с отличие с "личен почетен знак първа степен – златен“, както и с парична награда. Решението на СК на ВСС е на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, буква "а“ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ за проявени висок професионализъм, образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Съдия Галина Тодорова е един от най-опитните магистрати в Апелативния район. Завършила е юридическо образование в Софийския университет “Св. Климент Охридски“ през 1983 година. Целият й трудов стаж е преминал като съдия. Веднага след дипломирането си постъпва като стажант-съдия в Окръжен съд – Бургас и в продължение на 41 години правораздава превръщайки правото в житейска мисия.

Била е председател на Районен съд – Поморие и заместник – председател на Окръжен съд – Бургас. С решение на ВСС през 2012 година е назначена в Апелативен съд – Бургас, където последната година беше заместник на председателя и ръководеше Наказателното отделение. Винаги е работила при 100 % натовареност при разпределението на делата.

Богатият й професионален опит включва множество допълнителни и квалификации и специализации по теми като: "Европеизация на наказателното право на държавите членки на ЕС“, "Корупционни престъпления“, "Ефективно разследване на наказателни дела в съответствие със стандартите на ЕСПЧ“, "Подкуп. Търговия с влияние“, "Престъпления, свързани със здравеопазването“, "Информационните технологии в контекста на разследването по дела за компютърни престъпления“ и др.

Притежава най-високия ранг в съдебната система – "съдия във ВКС и ВАС“.

Съдия Тодорова е взискателен и отдаден на професията магистрат. Тя е пример за достоен съдия, притежаващ мотивация, сили и енергия да се справи с всяко предизвикателство. Изключително коректна и отговорна, с изострено чувство за справедливост, съдия Тодорова се ползва с уважението на съдии, прокурори, адвокати и представителите на юридическата общност в региона. Дейността й винаги е била оценявана високо при проверките, извършени през последните години в съда.

Със своята репутация на отличен съдия, който не се поддава на натиск, с високия си морал и почтеност съдия Тодорова добави стойност към съдийската професия и към авторитета на съдебната власт. Ценни знания и съвети имаха възможност да получат от нея и бургаски ученици по време информационната кампания за повишаване правната грамотност на младите хора.

Респект, уважение и благодарност за професионалните и житейски уроци изразиха съдии и служители към съдия Галина Тодорова  по време на последния й работен ден в Апелативен съд – Бургас и й пожелаха да е здрава, все така с висок дух, бодра и вдъхновена за нови начинания и пътешествия.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaska-sudiika-se-pensionira-2303801
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.