Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Димитър Маринов: По-трудно е да разсмееш, отколкото да разплачеш публиката
© Фокус
Моят принцип на работа и в музиката, и в актьорството е какво правя аз за другите и какво искам да кажа, да предам. Това сподели актьорът Димитър Маринов в предаването "Сториборд" на Радио "Фокус" с водещ Благой Д. Иванов. 

В момента той е в България за премиерата на филма "Гунди - Легенда за любовта". Според него общото между всички видове изкуства навсякъде по света е идеята, желанието, амбицията и мечтата на всеки млад творец. "Оттам насетне нещата се разграничават – и то доста сериозно. Разликите са съществени, не само в техническо отношение, но най-вече в културата, манталитета, разбирането, начина на работа, начина на комуникация между екипите", обясни Маринов.

Той разкри, че това, което е трябвало да научи в САЩ и е било най-трудно за него, е да разбере на какво се смеят американците. "Най-лесно е да разплачеш една публика, но най-трудно е да я разсмееш. Ние, българите, сме единствената националност в света, която се смее на себе си. При нас чувството за ирония и сарказъм по отношение един на друг е отявлено, докато в Западния свят се смеят на другите. Това за мен беше много трудно да го преодолея", обясни Маринов.

Холивуд иска това, което няма, смята актьорът. Когато някой направи нещо, което не се е случвало до момента, убедено и смело, тогава бива забелязан. "Това е – просто трябва да си себе си, да си вярваш, да си сигурен и да не те е страх", сподели холивудският актьор. 

Според него киното е най-мощното средство за масова информация и пропаганда. Политиката винаги е присъствала в киното и е постоянна променлива, не константа, заяви актьорът. "Политиката е безумно и тясно свързана с киното и всеки го използва както желае. В този нов свят, в който говорим за свобода, в един момент се оказва, че киното е точно толкова свободно, колкото може да си реши, че е. Най-хубавото е, че политиката във всеки един филм, особено в независимите, е политика на тези, които го правят. Аз лично смятам, че актьорът трябва да говори само тогава, когато има текст и сценарий, защото рискува да бъде унищожен доживот. Това ни е работата – ние можем да служим и на дявола, и на ангела, но всеки един трябва да има своето достойнство и позиция... и да ги отстоява. Но когато става въпрос да се изяви – изявете го на кино, не на площада", призова Маринов.

Той отбеляза, че през последните пет години се наблюдава силно отдръпване от студийните продукции. "Започва една огромна продукция на независимото кино. Напоследък е страшно популярно късометражното кино, което е форма на "Вижте ме – дайте ми възможност, дайте ми пари да го направим голямо", коментира Димитър Маринов. По думите му актьорите често забравят за хората, които стоят зад гърба им. "Те винаги са на снимачната площадка поне три-четири часа преди нас. Много рядко се случва някой да се обърне и да им каже "Благодаря!". Когато се говори за партньорство, трябва да се говори за целия екип. Не говорим само за актьорския и за творческия състав, а за целия екип – и за онези момчета, които дърпат кабелите", посочи актьорът.

В момента Димитър Маринов работи върху пети сезон на сериала "За цялото човечество". Снимките трябва да завършат до 15 ноември, след което през следващата година ще бъде пуснат по Apple TV. "Очаквайте невероятни случки на Марс", допълни актьорът и сподели, че през следващата година ще бъде и рекламното лице на Amazon. "Рекламата ще започне да се излъчва в края на октомври по цял свят, на дванайсет езика. В тази реклама аз не говоря, само пея", разказа той.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Dimitur-Marinov-Po-trudno-e-da-razsmeesh-otkolkoto-da-razplachesh-publikata-2303556
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.