Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургаският държавен университет взе участие в Българо-китайския ректорски форум
©
55 китайски и 20 български университета взеха участие в Българо-китайския ректорски форум, който се проведе в Университет за национално и световно стопанство. Сред българските висши училища бе и Университет "Проф. д-р Асен Златаров“, представляван от проф. д-р Ирена Марковска, зам.-ректор по качество на обучение, акредитацията и кадрите.

Форумът имаше за цел да се изградят нови взаимноизгодни форми на академично и научно взаимодействие и разширяване на партньорството с висши училища от Китай. В неговите рамки някои университети подписаха меморандуми за сътрудничество.

Проф. Марковска проведе разговори с четири китайски университета, с които предстои да се подпишат меморандуми за сътрудничество. След разговор между проф. Марковска и г-н Янг Тян, който е началник на отдел "Образование“ в посолството на Китайската народна република в Република България, стана ясно, че той изявява желание да посети Бургас и да се срещне лично с ректора на университета проф. д-р Христо Бозов, д.м.

Престижният форум се организира със съдействието на Посолството на Китайската  народна република и съвместно с Китайската образователна асоциация за международен обмен. Почетни гости на събитието бяха зам.-министърът на образованието и науката акад. Николай Витанов и извънредният и пълномощен посланик на Китайската народна република в Република България, Нейно превъзходителство Дай Цинли.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaskiyat-durzhaven-universitet-vze-uchastie-v-Bulgaro-kitaiskiya-rektorski-forum-2300537
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.