Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Атанас Пеканов: Търпението от страна на Европа към нас вече е изчерпано
©
Планът за възстановяване е такъв, какъвто е - това са нещата, които България трябва да прави. Имаме програма от закони и за модернизация. Сега явно се отказваме от парите по ПВУ, защото трябва да променим закони. Това заяви пред bTV Атанас Пеканов, бивш вицепремиер по управление на европейски средства в служебния кабинет "Донев"

"Едно заседание на Народното събрание няма да спаси втория транш, защото трябва да се приемат пет неща - три по върховенство на закона и отделно по Пътната карта", допълни Пеканов.

"Преди години имаше огромен протест пред Министерския съвет заради въглищните централи. Тогава се разбрахме затварянето да е през 2038 г. с Пътна карта", каза още той.

"Търпението на европейските институции към нас е изчерпано заради проблема по Плана за възстановяване."

"Благодарение на Плана се случиха промените за главния прокурор", разкри Атанас Пеканов

"Към днешна дата очакваме второ от общо 7 плащания", допълни бившият вицепремиер.

Има ли дупка в бюджета? 

"Имаме голяма дупка в бюджета от 18 млрд. лв. Това се случи заради разходите, които бяха вдигнати много през последните години. Бяха намалени капиталовите разходи - като за болници и ремонт на инфраструктура, а се увеличиха тези за социалните разходи."


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Atanas-Pekanov-Turpenieto-ot-strana-na-Evropa-kum-nas-veche-e-izcherpano-2297277
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.