Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургаски ученици се включиха в демонстрации по даване на първа помощ
Автор: Екип Burgas24.bg 17:05 / 09.10.2024Коментари ()396
Зала "Аула“ на Бургаския държавен университет се оказа тясна за всичките ученици, които дойдоха, за да се включат в лекции и демонстрации по даване на първа помощ. Всичко това бе част от университетски проект "Интегрирани дейности на студенти и ученици за оказване на първа помощ“, който се ръководи от доц. д-р Моника Обрейкова.

По първата тема "Първа помощ при спиране на дишане и сърдечна дейност“ говори ректорът на университета проф. д-р Христо Бозов, д.м., който е и член на проекта. Проф. Бозов е анестезиолог-реаниматор с много богата практика. Неговият стремеж бе да изгради у учениците компетенции, свързани със специфичните знания, умения и отношение към спешните състояния. А и благодарение на такива лекции и информираност може да се спаси минимум един човешки живот. Ректорът продължи с презентация, свързана с последиците при изгаряния.

В събитието участие взеха и представители на Български младежки червен кръст, които мотивираха учениците да бъдат доброволци и да помагат на хората в нужда.

В края на събитието беше и практическата част, в която студенти от специалност "Лекарски асистент“ и "Медицинска сестра“ обучиха учениците в усвояване на практическите умения за оказване на кардио пулмонална ресусцитация.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaski-uchenici-se-vklyuchiha-v-demonstracii-po-davane-na-purva-pomosht-2292658
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.