Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ученически лагер, посветен на ползите от изкуствения интелект, предстои в Бургас
©
Специализиран лагер за ученици с тема "Изкуствен интелект за екологична устойчивост“ ще се проведе на 11 и 12 октомври в Международния младежки център в Бургас.

Събитието се организира от Сдружение Център за творческо обучение, в партньорство с Община Бургас и с финансовата подкрепа на "VIVACOM Регионален Грант“. Участниците ще се потопят в два дни пълни с иновации, технологични умения и разбиране на екологичните предизвикателства. 13 отбора от училища в града ще се състезават и творят, за да намерят решения за екологичната устойчивост чрез използване на изкуствен интелект (ИИ).

Целта на инициативата е да вдъхнови ученици на възраст между 13 и 18 години и техните учители да изследват как изкуственият интелект (ИИ) може да допринесе за екологичната устойчивост. В рамките на два дни участниците ще се включат в интерактивни сесии, лекции и групови задачи, които ще им помогнат да разширят познанията си за ИИ и да работят върху конкретни екологични проекти.

През първия ден лагерът ще започне с вдъхновяващи лекции и формиране на отбори. След това участниците ще се запознаят с основите на изкуствения интелект и ще работят по групи по казуси от програмите "Умения за иновации“ и "ИИ за младежите“ на Intel. Специална сесия "Климатична фреска“ ще демонстрира връзката между ИИ и екологичната устойчивост.

На втория ден отборите ще представят своите проекти пред по-широка публика и ще бъдат наградени за участието си. Лагерът няма състезателен характер, а се фокусира върху развиването на умения за работа в екип, творческо мислене и екологична осведоменост. Всички участници ще получат подаръци и грамоти за своето участие.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Uchenicheski-lager-posveten-na-polzite-ot-izkustveniya-intelekt-predstoi-v-Burgas-2291987
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.