Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Мицкоски ще предложи "достойни решения" за деблокиране на преговорите с ЕС
©
Премиерът на Република Северна Макединия Християн Мицкоски призова за обединение за стратегическа цел на държавата, за преодоляване на скептицизма, особено след отделянето от Албания, и заявява още, че чрез "институционални канали ще предложи достойни решения за деблокиране на преговорите" за членство на страната в Европейския съюз, както заявява, "без диктат и в ущърб на националните интереси", предава Канал 5.

Преди три дни лидерът на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) Венко Филипче призова правителството в Скопие да организира парламентарно заседание, като при нужда то да бъде от затворен тип и там да бъдат представени бъдещите стъпки в европейската интеграция на Северна Македония. Политическият анализатор Петър Арсовски оценява, че "всяка сесия, координация или лидерска среща е добра за комуникация между страните след отделянето на Македония от пакета с Албания по пътя на евроинтеграцията". Ако обаче няма промяна в партийните позиции, смята той, подобна инициатива няма да има политически успех.

Относно промените в конституцията със забавено действие като стъпка, която е приемлива за премиера на РСМ Мицкоски, Арсовски оценява, че България няма интерес от преговори, тъй като те третират въпроса като затворен с преговорната рамка. Въпреки предложението на унгарския премиер Виктор Орбан да посредничи от името на страната (РСМ), председателстваща Европейския съюз, официална София изрично отказа с мотива, че това не е позволено между съюза и страна кандидатка.



Още по темата: общо новини по темата: 26
27.09.2024 »
19.09.2024 »
02.09.2024 »
18.06.2024 »
16.05.2024 »
14.05.2024 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница
Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Mickoski-shte-predlozhi-dostoini-resheniya-za-deblokirane-na-pregovorite-s-ES-2289057
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.