Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Бургас кандидатства за финансиране на две спортни бази
©
Проектни предложения се разработват за реконструция на две важни спортни съоръжения в Бургас. Това са стадиона "Иван Претъргов" в кв. Долно Езерово и футболен терен в комплекс "Изгрев“. Финансирането е по програми, като за единия обект се изисква съфинансиране. 

Идеята на общината е стадионът в кв. Долно Езерово да бъде преустроен и ремонтиран по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти, която се управлява от Министерството на младежта и спорта. Тя обаче предвижда общината да осигури съфинансиране в размер на 1 500 000 лева с включен ДДС за 2025 година.

Програмата за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти, по която ще бъде ремонтиран съществуващият футболен терен в комплекс "Изгрев“  не предвижда финансово самоучастие от общината. Проектът кандидатства за 100% безвъзмездно финансово подпомагане, в размер на 800 000 лв с включен ДДС. 

В докладната записка на общинската администрация като обекти за двете спортни съоръжения се описват съответно ФК "Черноморец 1919“ и ФК "Нефтохимик Бургас 1962“.

Общината декларира, че за предложените проекти е осигурена тяхната устойчивост, както и че ще поддържа обектите, без да променя предназначението им, за период не по-кратък от 2 години, считано от въвеждането им в експлоатация.  Подаването на проектите предложения може да стане след одобрение от Общинския съвет.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtina-Burgas-kandidatstva-za-finansirane-na-dve-sportni-bazi-2288602
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.