Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започва ремонт на важен път в Бургаско
©
Илюстративна снимка
Това е един от най -мащабните инфраструктурни проекти на Община Айтос, който жителите на няколко населени места чакат от години. Проектът е разделен на две обособени позиции - Реконструкция на общински път BGS1004-/I-6/-Айтос-Карагеоргиево-Тополица и Реконструкция и рехабилитация на общински път BGS 1002 /I-6, Карнобат – Айтос/ - Черноград. Двете фирми изпълнителки започват рехабилитацията на пътя от две страни, за да се срещнат в края на с. Тополица, съобщават от Община Айтос. 

В началото на следващата седмица започва реконструкцията на пътя след вилната зона, на километър и половина след Айтос, в посока Карагеоргиево. В Карагеоргиево централната улица ще бъде асфалтирана, ще бъдат положени и нови тротоарни настилки. Дейността на фирмата по реконструкцията на пътя продължава до табелата на с. Тополица.

Другият етап от проекта е в ход. Строително ремонтните дейности вече започнаха от разклона на пътя Айтос – Карнобат, в посока с. Черноград. В селото, фирмата изпълнител ще изгради нови тротоарни настилки и ще продължи СМР по пътя към с. Тополица. И в Тополица ще бъдат изградени нови улични настилки, предвижда проектът на Община Айтос.

От понеделник започват измервания, трасирания и дейностите, заложени в проекта. "Най-вероятно ще започнем строителните дейности от с. Карагеоргиево с демонтаж на бордюри и монтаж на нови и направата на тротоарни настилки. Срокът е 92 календарни дни“, посочват от фирмата изпълнител.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Zapochva-remont-na-vazhen-put-v-Burgasko-2288346
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.