Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Цял клас третокласници от Бургас не ходят на училище заради конфликтен ученик
Автор: ИА Фокус 08:25Коментари ()1258
© NOVA
Почти цял клас третокласници от бургаското училище "Св. св. Кирил и Методий" вече втора седмица не посещават учебни занятия заради свой съученик, съобщи NOVA. За това сигнализираха родители, които настояват детето да бъде преместено в друго училище. 

В подкрепа на исканията на родителите се обединиха и учители от начален курс, които твърдят, че не могат да работят спокойно в клас, а опитите им детето да бъде социализирано през последните години не дават успех.

Родителите на децата от трети "В" клас описват случаи на физическа и вербална агресия от въпросното дете, които включват "блъскане, бутане, провокации", както и инцидент с наръган ученик с молив в близост до сънната артерия. Една от загрижените майки посочи, че се притеснява за живота на детето си. По думите на родителите това е четвъртият клас, в който е премествано детето, създаващо проблеми. Един от тях заяви, че е била извършена полицейска проверка на видеозаписи от класната стая, които в рамките на 2 часа и половина показват само 9 минути учебен процес.

Според Кремена Танева, заместник-директор на училището, педагогическият състав се е събрал да подкрепи родителите, "както те подкрепят нас". Главният учител Дорена Киндалова посочи, че са полагани много услия, но не срещат подкрепа от родителите на детето: "Родителите бойкотират усилията на училището. Те смятат, че има световен заговор срещу тях, който да изведе детето им от училището".

Зорка Иванова е майката на детето, което пречи на образователния процес. Тя твърди, че срещу сина ѝ са отправяни клевети. Според нея нейното дете е обект на нападки и физическа агресия, като обясни, че е било "пребито от трима ученици" и е атакувано с викове "Майка ти да умре!". За нея това шествие е "гавра" със сина ѝ.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Cyal-klas-tretoklasnici-ot-Burgas-ne-hodyat-na-uchilishte-zaradi-konflikten-uchenik-2283155
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.