Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
МРРБ даде на Областана управа още 10 плажа
Автор: Екип Burgas24.bg 16:33 / 08.02.2011Коментари ()1108
© Burgas24.bg
Още 10 нови плажа ще отдава под наем Областна администрация Бургас и така общият им брой става 21, каза управителят на областта Константин Гребенаров. Преди дни в администрацията са получили пълномощно от МРРБ за отдаването на тези нови плажни ивици за 5-годишен срок на договора за наем. Сред тези плажове са Обзор-Юг, Обзор-детски лагер, река Вая, Несебър-Стар град, Несебър-Изток, Крайморие, Младост, Царево-Попски плаж, Царево-Василико и Устие на р.Велека. За тях до ден-два ще започнат първоначалните процедури по отдаването им под наем.

"Надявам се до края на април да успеем да приключим всички процедури по отдаване на плажове под наем. Тези, които спечелят да могат на време да си подготвят плажовете, да влязат във владение и тези които успеем да ги отдадем да има едни сериозни наематели, които да се грижат за тях. За всички, за които няма такива се обявяват за неохраняеми и се взимат съответните мерки. Не сме върнали нито един потенциален наш клиент", каза Константин Гребенаров. Освен тези 10 нови плажа ще се отдават и старите 11 плажа.

По думите на областния управител миналата година са се явиха кандидати за плажа в Черноморец и за малкия плаж в Лозенец, но там в момента има процедура по обжалване на един от кандидатите за плажа. "Още след приключване на летния сезон разпоредих да се продължат процедурите. Вече мина едната процедура с 30% намаление на цената, в момента подготвяме намаление с 50% на първоначалната цена и всеки момент ще подпиша документите за обявяване на новите тръжни процедури. От предната процедура отдадохме плажа в Резово. Засега останаха около 7 плажа от първите, които отдавахме", разясни Гребенаров.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/MRRB-dade-na-Oblastana-uprava-oshte-10-plazha-228137
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.