Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
МОСВ: Няма превишаване на показателите при полевите измервания на река Струма край Перник
© Facebook
Няма превишаване на показателите при полевите измервания на река Струма край Перник. Това заявиха от Министерството на околната среда и водите. 

Sofia24.bg публикува текста без редакторска намеса: 

След извършената проверка на място от експерти на Регионална инспекция по околната среда и водите – София (РИОСВ – София), Басейнова дирекция Западнобеломорски район (БДЗБР) и Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) и направените полеви измервания става ясно, че при показателите (Ph, разтворен кислород, електропроводимост и температура) не се наблюдават отклонения от нормите за "умерено“ състояние на водния обект, съгласно Наредба № 4 за характеризиране на повърхностни води. 

Водите на реката са видимо бистри, без оцветяване и без мирис. На места се наблюдават жълто-кафяви утаявания по растителността на брега.

Взети са и водни проби за физико-химичен анализ, резултатите от които ще бъдат изпратени от ИАОС до БДЗБР за извършване на окончателна оценка на водното тяло.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/MOSV-Nyama-previshavane-na-pokazatelite-pri-polevite-izmervaniya-na-reka-Struma-krai-Pernik-2278533
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.