Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Свидетел потвърди, че автомобилът е форсирал двигателя секунда преди да удари и убие Филип
© Фокус
Трима свидетели бяха разпитани на днешното заседание по делото срещу шофьора, причинил смъртта на 14-годишния Филип. Трагедията стана на пешеходна пътека в центъра на София миналия септември. Това е трето заседание по делото, което започна в началото на годината. И днес обвиняемият пристигна сам, тъй като не е задържан, а е под домашен арест.

Пред магистратите един от свидетелите, който е станал пряк очевидец на катастрофата, заяви, че Филип е пресичал на пешеходна пътека. Свидетелят потвърди, че автомобилът е форсирал двигателя секунда преди удара. След катастрофата обвиняемият е обяснил, че се е опитал да мине преди пешеходеца.

Сутринта пък сдружение “Ангели на пътя" проведе протест в подкрепа родителите на Филип. За кратко беше затворено движението през кръстовището на бул. "Александър Стамболийски" и бул. "Княгиня Мария Луиза". Протестиращите настояват за по-строги мерки за пияни и дрогирани шофьори. Следващото заседание ще бъде на 21 октомври.

"Досега шофьорът не е разпитван в съда. На него ще му се даде последен думата. Адвокатката му твърди, че ще докаже, че извършеното престъпление е по непредпазливост. Питам аз как с употреба на алкохол, каране с три пъти по-висока скорост от разрешената, грубо отнемане предимството на пешеходец, убийство на дете, как така по непредпазливост? Тук има умисъл", каза пред БНТ Николина Петкова, майката на Филип.

"Готвим се за нови избори и се надявам тези, които ще изберем, най-накрая да седнат и да направят нещо за пътната безопасност. Защото всеки път казваме, България няма деца за убиване, не раждаме децата си в България, за да бъдат убивани", подчерта почернената майка.

"Отново сме на протест. Затворихме днес булеварда в знак на протест, днес не започва предизборната кампания на всички народни представители. Всеки път те обещават на предизборните си кампании, че пътната безопасност ще бъде приоритет за тях. И всеки път след това не им достига времето. Още колко деца трябва да платят с живота си, още колко деца трябва да не влязат в час и да не изпълнят мечтите си, за да може господа депутатите да си свършат работата, за която народът им плаща", коментира Петя Иванова от "Ангели на пътя".



Още по темата: общо новини по темата: 35
21.06.2024 »
25.04.2024 »
24.02.2024 »
23.02.2024 »
22.02.2024 »
21.02.2024 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Svidetel-potvurdi-che-avtomobilut-e-forsiral-dvigatelya-sekunda-predi-da-udari-i-ubie-Filip-2278257
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.