Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Избягвайте тези 4 храни на закуска
Автор: Екип Burgas24.bg 10:18 / 17.09.2024Коментари ()646
©
Здравословната закуска може да направи всичко различно в създаването на продуктивен тон за вашия ден. Осигурява необходимата енергия и хранителни вещества, за да сте фокусирани, заредени с енергия и удовлетворени. Не всички храни за закуска обаче са еднакви. Диетологът Дийпсиха Джайн наскоро сподели видеоклип, подчертаващ "най-лошите варианти на храна", които трябва да избягвате в сутрешното си хранене, и обясни защо те може да не са най-добрият избор за вашето здраве.

Плодов сок или смути

Въпреки че плодовият сок може да изглежда като по-здравословен вариант от сладките газирани напитки или подсладените чайове, той не е най-добрият избор. Плодовите сокове или смутита са с високо съдържание на захар и ниско съдържание на фибри, което причинява бързо покачване на кръвната Ви захар още сутрин. Това ще ви накара да се чувствате гладни през целия ден. Вместо това опитайте да ядете цели плодове, за да се възползвате от естествените фибри.

Чай или кафе

Съчетаването на чай или кафе със закуската може да изглежда като сутрешен ритуал, без който не можете, но диетологът предупреждава срещу това. Пиенето на чай или кафе по време на закуска намалява усвояването на основни хранителни вещества като желязо, цинк и калций, което може да доведе до дефицит с течение на времето. Така че е най-добре да се насладите на кофеиновия прием след хранене, а не с него

Овкусено кисело мляко

Те често се предлагат на пазара като здравословна закуска или опция за закуска, но обикновено са пълни с добавена захар и изкуствени подсладители. "Това ще ви накара да се почувствате по-гладни и ще създаде претоварване с калории във вашата опция за закуска", казва Джайн. Яжте обикновено, неподсладено кисело мляко и добавете пресни плодове или ядки към него за задоволително хранене.

Зърнени храни

Приготвянето на зърнени храни сутрин може да е бърз и лесен вариант, но често им липсват хранителните вещества, от които тялото ни се нуждае, за да остане енергизирано през целия ден. Те са с ниско съдържание на протеини, фибри и мазнини, което може да ви накара да се чувствате по-гладни и да причини нестабилни нива на кръвната захар. Най-добре е да добавите овесени ядки или яйца към чинията си за закуска, тъй като те са пълни с протеини и фибри.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Izbyagvaite-tezi-4-hrani-na-zakuska-2266119
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.