Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургас се присъединява към национална кампания за емпатия, разбиране и толерантност сред децата
Автор: Екип Burgas24.bg 12:46 / 16.09.2024Коментари ()856
©
Община Бургас се присъединява към национална кампания – "Хайде“, чиято цел е чрез песни и танци да инициира емпатия, разбиране и толерантност сред децата в България. Идеята е инициативата да създаде в рамките на следващите 10 години по една нова песен, носеща послание към децата, което ги мотивира да бъдат по-добри един към друг.

Кампанията в Бургас стартира днес, на първия учебен ден, с първата песен – "Хайде: По-добри“, която звучи по главните улици на града и в дворовете на всички бургаски градини и училища за откриването на учебната 2024/2025 г.

Идеята за инициативата идва преди една година на 8-годишния бургазлия Йохан Тансое, който тогава е в 3 "В“ клас на ОУ "Любен Каравелов“. Момчето е съавтор на текста на първата песен, заедно с Вирджиния Събева GINI, която е и композитор на музиката. Аранжиментът е дело на Ангел Проданов, а продуцент на песента е майката на Йохан - Красимира Николова.

"Хайде: По-добри“ се изпълнява от популярните и обичани български музиканти и артисти: Орлин Павлов, Михаела Филева, Ненчо Балабанов, Вирджиния Събева GINI, Александър Георгиев и със специалното участие на деца от музикална школа Music Lab Academy.

В детските и учебните заведения Хайде песента може да се използва през цялата учебна година като свободна тема за дискусия в час на класа. Примерни теми могат да бъдат анализ на текста, дискусия по темите за емпатия, доброта, анти тормоз и други, рисунки по темата или създаване на танц и др.

Песента има вече и клип, който излезе именно днес във всички мрежи.

Кампанията символизира приятелство и разбиране сред децата и цели да създаде култура, в която децата да се сприятеляват чрез универсалните езици на музиката и танца. Тя е предназначена да възпитава ценности за цял живот като съпричастност и разбиране у децата. Използвайки силата на музиката и танца, инициативата се стреми да създаде положителен вълнуващ ефект в училища, детски градини и общностите в цяла България.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgas-se-prisuedinyava-kum-nacionalna-kampaniya-za-empatiya-razbirane-i-tolerantnost-sred-decata-2265103
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.