Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Иван Звездев издаде рецепта, в която главният герой е чушката
Автор: Екип Burgas24.bg 17:30 / 23.08.2024Коментари ()2222
©
Готвачът Иван Звездев ще приготви интерпретирана рецепта с разхвърляни чушки на фестивал в град Левски на 24 август, каза самият той. Фестивалът е посветен на пълнените чушки. "Тази година ще открия събитието с разхвърляни чушки. Слагат се чушки, кайма, лук на тиган, бърка се с подправки и за около 10 минути стават готови. Ще сложа и булгур. Бърз вариант на пълнените, просто тук са нарязани на ивици и се бърка, без заливка“, сподели тайната самият той пред "Телеграф“.

Празникът на пълнената чушка неслучайно се чества в Левски, тъй като местните много се гордеят с това, че там са били най-вкусните в цяла България. 

"Там има много хубави сортове, много са месести. Това събитие се случва за поредна година в центъра на града. Участват представители от цялата община с много рецепти, представят над 100 за традиционни ястия, но конкурсната програма си е за пълнените чушки. Едни от най-впечатляващите миналата година за мен бяха чушки под прикритие. Името е инспирирано от сериала“, разказва още Звездев. 

"Пълнени чушки с кайма, ориз, сос от кисело мляко и яйца – това е традиционната рецепта за там. Много е трудно да се оцени всичко, защото ястията са много интересни, но все има някой, който да се отличи малко повече“, допълва още топготвачът.

"Миналата година бяха превърнали една каруца в пещ и беше едно от най-впечатляващите неща. Имаше и чушки щрап - една автомобилна джанта, под която имаше много въглища, а върху нея тава с капак от тесто и така направиха зеленчуците на трап“, издава кулинарната звезда. Иван сподели, че всяка година е все по-интересно и колоритно и сега очаква още изненади. Самият той има своя любима рецепта за пълнене на този вид зеленчук.

"Пълнени камби с мед ми е фаворитът, но това е по-скоро туршия. Пак са пълнени, защото в тях се слагат парченца карфиол, моркови, целина, зелен домат, прави се саламура с мед. Остават се да ферментират и се претакат. От този край съм я "откраднал“, но тя е зимна рецепта“, обясни Иван Звездев.



Още по темата: общо новини по темата: 5981
30.10.2024 »
23.10.2024 »
16.10.2024 »
14.10.2024 »
09.10.2024 »
01.10.2024 »
предишна страница [ 1/997 ] следващата страница
Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Ivan-Zvezdev-izdade-recepta-v-koyato-glavniyat-geroi-e-chushkata-2237616
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.