Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изписват двугодишната Димитринка от МБАЛ- Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:39 / 17.01.2011Коментари ()1325
© Burgas24.bg
Двегодишната Димитринка с майка си.
Днес на обяд ще изписват двугодишната Димитринка Божидарова Дамянова от неврологичното отделение на МБАЛ- Бургас, каза д-р Иван Апостолов, неврохирург и лекуващ на лекар на детето. 

"В момента е в добро състояние и обикаля коридора на отделението", каза още лекарят. По думите му Димитринка няма счупване, няма кървене и няма открита рана. Има само насинявания по главата и по лицето. 

Засега д-р Апостолов не може да каже дали детето ще има трайни увреждания, но беше категоричен, че лекарите ще следят състоянието му. " Направихме консервативна терапия, която се повлия добре на детето. Не се наложи да я оперираме. Детето подлежи на наблюдение и най-вероятно ще остане така да го предпазим от такива увреждания, ако нещо се съмняваме. В рамките на един месец два пъти ще дойде на контролен преглед. След което всеки месец ще бъде проследявано за евентуални усложнения", допълни неврохирургът. 

Двугодишното момиченце е постъпило в болницата с черепно- мозъчна травма, с контузия на главата след битов скандал, при който бащата на Димитринка, в нетрезво състояние, е пребил дъщеря си. Той често е посягал на майката. Този път вместо майката, започнал да малтретира детето си.


Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 3
17.01.2011 »
15.01.2011 »
15.01.2011 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Izpisvat-dvugodishnata-Dimitrinka-ot-MBAL-Burgas-222177
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.