Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
България се нареди сред ТОП дестинациите в световния туризъм
Автор: Екип Burgas24.bg 13:33 / 29.12.2010Коментари ()634
© Burgas24.bg
България се нареди на девето място сред най-желаните туристически дестинации за 2011, показва проучване, цитирано от CNN. Сред деветте най интересни за туристите точки са и Ню Йорк, Нова Зеландия, Перу. Испанският град Барселона, Норвегия, Албания, Япония и Гватемала.

Причината Ню Йорк да оглави класацията е 10-та годишнина от атентата срещу кулите-близнаци на Световния търговски център, смятат експерти. Втора по-популярност туристическа дестинация ще бъде Нова Зеландия. Сравнително малката по територия страна разполага с девствена природа и уникално климатично разнообразие. За една седмица можете да посетите зони от няколко климатични пояса - от субтропици до сурови планини с уникални алпийски гледки. Огромният интерес към тази страна ще бъде запален и от предстоящото световното по ръгби, чийто домакин ще е Нова Зеландия. В първата тройка на най-привлекателните страни за пътешествия попада и Перу.

Експертите смятат, че Амазония с удивително богатата си флора и фауна, ще бъде в центъра на интереса. Нейните огромни пространства са дом на над милион най-различни видове растения, животни, птици и насекоми, много от които все още са непознати за науката. Басейнът на тази велика река без преувеличение може да бъде наречен световен генетичен фонд. Без съмнение туристите както и преди ще "атакуват" архитектурната перла на Испания - Барселона. Допълнителен магнит за привличането на туристите ще бъде напредъка в строителството на незавършения шедьовър на Гауди - катедралата "Светата фамилия". Норвегия, Япония и Гватемала запазват своите позиции сред най-притегателните за пътешествениците страни.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Bulgariya-se-naredi-sred-TOP-destinaciite-v-svetovniya-turizum-218047
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.