Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургаската полиция проверява за продажбата на пиратки и фойерверки
Автор: Екип Burgas24.bg 13:20 / 23.12.2010Коментари ()784
© Burgas24.bg
Полицията в Бургас извършва проверки за продажбата на пиратки и фойерверки, каза Костадин Цоцомански началник на "Охранителна полиция" към ОД на МВР - Бургас.

Проверките са започнали още през миналата седмица, но продължават и през тази по пазарите и магазините ,където се продават пиротехнически средства. Проверките ще продължат между Коледните и Новогодишните празници. Съществени нарушения при продажбата на такива средства не са открити, каза Цоцомански. Той посъветва родителите да не се възлага покупката им на деца и да следят да не би техните деца да изработват самоделни пиратки, което е опасно.

"Родителите не бива да дават на децата безконтролно пиротехнически средства, а самите те трябва да се занимават с това тъй като именно тогава става опасно. Употребата на алкохол и фойерверки също е опасно съчетание, защото и опитен да е човек при употребата и на алкохол също възникват проблеми", посочи Цоцомански. Според него не бива пиратки и фойерверки да се купуват от случайни продавачи по пазарите,а гражданите да се обръщат към специализирани магазини или големи търговски обекти, където продавачите са наясно с употребата им и стоката е легална.

"Да четат внимателно и да се запознаят с начина на употреба, като преценят обстановката, за да не възникнат пожари, както и да не се употребяват при събирането на много хора за да не се получат нещастни случаи", посочи още Костадин Цоцомански.

По думите му през последните години търговците провяват все по - голяма дисциплина и отговорност при снабдяването и продажбата на пиротехнически средства. "Със сигурност ще има и нарушители, едни ще хванем, други няма да успеем, но вървим в посока налагане на правила", допълни още началникът на "Охранителна полиция" в Бургас.


Източник: Радио Фокус


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaskata-policiya-proveryava-za-prodazhbata-na-piratki-i-foierverki-216931
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.