Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът на Бургас и представители на синдикатите в здравеопазването подписаха анекс към КТД
Автор: Екип Burgas24.bg 17:37 / 05.06.2024Коментари ()1624
©
Кметът Димитър Николов и представителите на синдикалните организации в здравеопазването подписаха анекс към колективния трудов договор на здравните работници.

Документът дава по-добри условия за месечните трудови възнаграждения на служителите.

С по-високи фиксирани суми се увеличават работните заплати на медицинските сестри в самостоятелните детски ясли, в яслените групи към детските градини и в здравните кабинети в училищата в Бургас. С 10% ще бъдат увеличени трудовите възнаграждения на всички служители, работещи в училищното и детското здравеопазване и на здравните медиатори.

Работниците и служителите в съответните звена ще получават допълнителни възнаграждения за 7 април – Ден на здравния работник, и 1 ноември – Ден на народните будители. Те ще са в размер на една минимална работна заплата.

При подписването на анекса към колективния трудов договор присъстваха д-р Татяна Николова – председател на Териториален координационен съвет на Федерацията на синдикатите в здравеопазването към Конфедерация на независимите синдикати в България, Дина Димитрова – председател на Медицински регионален синдикат към Конфедерация на труда "Подкрепа“.

Договорените по-високи трудови възнаграждения в новия трудов договор влизат в сила със задна дата от 1 януари тази година.

Димитър Николов благодари на синдикатите в сферата на здравеопазването за активната позиция и за ползотворното им партньорство с общинската администрация.

С подписването на настоящия анекс се надвишава значително трудовото възнаграждение, въпреки че все още няма подписано национално браншово споразумение.

Синдикалистите също изразиха своята благодарност към кмета на Бургас за постоянния диалог и разбиране на браншовите проблеми, както и за положените усилия за подобряване на трудовото възнаграждение в сферата.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Kmetut-na-Burgas-i-predstaviteli-na-sindikatite-v-zdraveopazvaneto-podpisaha-aneks-kum-KTD-2140898
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.