Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургазлии се озъбиха на Общината: Не ни зазиждайте!
Автор: Иван Сотиров 15:04 / 05.06.2024Коментари ()2450
©
Живущи до един от планираните парцели за изграждане на етажни паркинги в бургаския ж.к. "Възраждане“ остро се противопоставиха срещу идеята.   В края на април Община Бургас инициира анкета, която да покаже нагласите на живеещите в близост до домовете им да бъдат построени подобни съоръжения, припомня Burgas24.bg.

"Една от тези пет локации е адреса на които всички ние, долуподписаните, живеем, отглеждаме своите деца и отмаряме ежедневно сред всеки работен ден - между бул. "Мария Луиза" и ул. "Дебелт", ул. "Цар Самуил" и ул. "Пробуда".

Без да се спираме на удачността подобно проучване да бъде анонимно и да допуска "гости на квартала" и други приходящи да участват в проучването, категорично възразяваме срещу каквото и да е инвестиционно намерение на Община Бургас, свързано с възможността да се изгради многоетажен паркинг до нашите етажни собствености и зазиждайки ни!

Тази ни категоричност ще бъде надлежно и по съответния ред заявена на всеки един етап от инвестиционното намерение, ако все пак общинската администрация прояви неблагоразумието да продължи с него.

Споделяме загрижеността на общинската администрация, че заради рекордния брой автомобили, проблемът с паркирането в квартал Възраждане се задълбочава, но категорично сме против решението му да става чрез създаване на нов проблем, накърнявайки нашите човешки потребности от здравословна, комфортна, безопасна и достъпна жизнена среда“, пишат противниците на идеята.

Според тях всякакво изграждане на какъвто и да е многоетажен паркинг до самите прозорците на домовете им на по-малко от пет-шест метра, ще влоши драстично околния въздух, който дишат и ще увеличи шумовото замърсяване до нива значително над тези определени като отрицателни за човешкото здраве в ДШОС.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgazlii-se-ozubiha-na-Obshtinata-Ne-ni-zazizhdaite-2140749
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.