Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разбиха схема на фалшив корупционен посредник
Автор: Екип Burgas24.bg 10:36 / 03.12.2010Коментари ()2232
©
Схема за крупни измами сред бургазлии, действаща за последна една година, бе неутрализирана благодарение действията на служители от сектор «Икономическа полиция» към ОДМВР Бургас, под прякото ръководство на Районна прокуратура - Бургас.

Задържан е 41 годишния Павлин Петракиев от Бургас, който за периода от месец декември 2009 год. до 29.03.т.г., с цел да набави за себе си имотна облага, е заблудил четирима бургазлии и им е нанесъл имотна вреда в размер на 80 000 лв. На жертвите е обещано да сключат договори с държавни учреждения или да предоставят парични суми на длъжностни лица за да получат целен от тях резултат. Използвайки корупционните нагласи, съществуващи в обществото, Павлин Петракиев ловко е поддържал заблуждението в четиримата бургазлии, че има контакти с високопоставени длъжностни лица и с различни партийни структури, гарантирайки им финализирането на целения резултат.

По този начин с действията си Павлин Петракиев е причинил вреда в особено големи размери, като е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 211 от НК / измама в крупни размери/, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години.
С прокурорско постановление на обвиняемият Павлин Петракиев е наложена мярка за неотклонение «задържане за 72 часа», като днес от 11.00 ч. в Районен съд - Бургас предстои гледане на искането за налагане на постоянна мярка за неотклонение «задържане под стража».

ОДМВР Бургас призовава всички граждани, разполагащи с някаква информация относно престъпните действия на Павлин Петракиев или пострадали от негови измами да се обадят на тел. 856 467 и 856 584 или в сектор «Икономическа полиция» ОДМВР Бургас!



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Razbiha-shema-na-falshiv-korupcionen-posrednik-211828
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.