Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ремонтират паметника "Альоша" в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:33 / 02.12.2010Коментари ()2405
©
Във връзка със сигналите от бургаската общественост до Община Бургас, че паметникът на Съветската армия, популярен с името Альоша, е с нарушена повърхност и представлява реална опасност за минаващите около него, "Лукойл" предприе незабавни мерки за отстраняване на вредите по паметника, съвместно с фирма "Балкани-ЛК". Специалисти от двете фирми извършиха днес ремонтни и реставрационни работи върху емблематичния за Бургас паметник. 

Проектът е в рамките на утвърдените парньорски отношения между Община Бургас, нефтената компания и строително-монтажната фирма, главен изпълнител по ремонти и сервизно поддържане на бургаската рафинерия.

Поради уникалността на извършване на ремонтни дейности върху паметници и монументи бе използвана специализирана техника, с която инженери и ремонтен персонал бяха издигнати до върха на 18-метровия паметник. След направения оглед се установи близо 60-сантиметрова пукнатина на ботуша на статуята и върху постамента.
Ремонтните и реставрационните дейности включват заваряване, спояване със специални припои и патиниране на възстановената повърхност на 4-метровата статуя.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Remontirat-pametnika-Alyosha-v-Burgas-211739
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.