С тази рецепта за козунак на почти век няма да сбъркате | ||||||
| ||||||
Продукти: 1 кг. брашно 6 яйца 250 мл. прясно мляко или вода 300 гр. захар 250 гр. равни части краве масло или олио, размесени със свинска мас 1 л. ракия (коняк) Щипка сол Настъргана кора от един лимон 45 гр. мая Добавят се по желание локум, орехи, стафиди и т.н. Жената уточнява, че в оригиналната рецепта от баба й се е слагало ракия, но с времето тя се е заменила с по-благоухания коняк. Осъвременяване е и добавянето на лимон, допълва тя. Най-важно е продуктите да са топли и пресни, а козунакът да се размеси поне няколко пъти, за да стане на конци. |
Още по темата: | общо новини по темата: 168 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница |